Május 28.-án délután 2 órakor KEZDÜNK, amikor Kajdi István polgármester úr nyitja meg a rendezvényt immáron második éve. A köszöntő után Szabó Emőke református lelkész mond beszédet és a tavalyi évhez hasonlóan idén is a látogatók virágszirmokat szórhatnak a patak vizébe illetve az ünnepségen résztvevők megkóstolhatják a római-katolikus plébánia kemencéjében sült kenyeret.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN


A BUSZMEGÁLLÓBAN festő kuckó lesz ahova minden kedves látogatót – kicsiket és nagyokat egyaránt – szeretettel várunk egy közös festészetre. Bízunk benne, hogy a rendezvény végére egy izgalmas közös festmény születik.

A TÖRTÉNELMI EGYHÁZAK KIÁLLÍTÓ TEREMmé válnak és nyitott kapukkal várják a látogatókat egy-egy helyi lakosok kézműves munkáit bemutató kiállításra

Római-katolikus templom

• Ifjabb Vers Károlyné kerámia kiállítása – Margit fiatalon tanulta ki a kerámia festő mesterséget, amit azóta is odaadással és precizitással végez. Azon kevés emberek közé tartozik, kiknek munkája egyben a hobbija is. Munkái nemcsak hazánkban, hanem Angliától Ausztráliáig megtalálhatók és értékes emlékeket idéznek fel tulajdonosaiknak.
• Stumpf Béla fafaragásai – 1996-ban tért haza Angliából és ezután kezdett el hobbi szinten foglalkozni a fafaragással ezzel is aktívvá téve nyugdíjas éveit.

Evangélikus templom

• Rádli Jánosné festményei - "Festeni nem tanultam, de a falunk szépsége tálcán kínálta a megörökíteni való nevezetességeket." Festményeit megcsodálhatjuk akár a térség intézményeinek, akár magánházainak falán.
• Kelemen család: Anya és gyermekei igazi családi örökségként kapták kézügyességüket és a szépség szeretetét, melyet hűen tükröznek a kiállított gobleinek, festmények és fotók.
• Szaller Andrea bemutatkozik: Tipikusan a "mindig kell bütykölnöm valamit" emberek közé tartoztam, hiszen kicsi korom óta foglalkozom kreatív dolgokkal. Szabadidőmben egyedi, kézműves ékszereket készítek. Fő alapanyagom a rézdrót, melyet különböző agyagokkal kombinálok - mindig éppen azzal, ami megtetszik: gyönggyel, nemezzel, kagylóval, textillel, kaviccsal vagy éppen üveggel... Foglalkozom még lámpagyöngy készítéssel és üvegrogyasztással, kerámiával, melyből fülbevaló és medál alapokat készítek különböző fajtájú agyagokkal és mázakkal.

Református templom

• Varga Zsuzsanna – saját versei: „isten ajándékaként kaptam, hogy versben mondhatom el a falum és a természet iránt érzett szeretetemet
• A dörögdi asszonyok a hosszú téli estéken a tollfosztás helyett kézimunkázással töltik az idejüket. Akik kezeinek munkája látható: id. Mészáros Józsefné, Inkler Jánosné, Stumpf Béláné, Rédei Vilmosné, Kamondi Györgyné, Vers Jánosné és Horváth Józsefné

KÖZÖSSÉGI HÁZ HÁZASSÁGKÖTŐ TEREM

Ha esetleg valaki egy kicsit nyugalmasabb és csendesebb programra vágyik, nagyon érdekes filmeket is vetítünk egész hétvégén a fenntarthatóság témakörében illetve szombaton egy izgalmas előadást tart Schrót Ágnes az MKNE önkéntes előadója, iskolaigazgató: Éltető elemünk a Víz címmel, melyet egy közös beszélgetés is követ.

A FŰZFA ALATT

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) pedagógusai vezetésével érdekes vizes kóstolós vetélkedőben és Vízvarázs kvíz játékban vehetnek részt gyerekek és felnőttek szombat délután és vasárnap, akik helyesen válaszolnak tombolán vesznek részt, amelyen vasárnap délután ajándékokat sorsolunk ki.

SZOMBATON


A köszöntő utáni délutáni programot fél 4-kor egy vidám, Pajkos Vetélkedővel indítjuk a Klastrom kocsma udvarán, mindenkit várunk szeretettel, aki szurkolni szeretne a csapatoknak illetve mókázásra, kacagásra vágyik.

Mindeközben a nyugdíjas klubban Vers Karcsi bácsi és a helyi asszonyok lángost sütnek, a Dörögdi Nőegylet a sajátkészítésű süteményeit kínálja, és, hogy ne maradjon senki szomjan, a csöppségeknek és a fiatalságnak lesz szörp, a felnőtteknek pedig a helyi szőlősgazdák kedveskedek borkóstolóval.

A nap hátralévő része a zene és tánc jegyében telik. Elsőként a Les Mecs Tranquilles veszprémi amatőr zenekar kap lehetőséget a színpadon. Ez egy jó kis bemelegítése lesz a régóta várva-várt, tavaly nagy sikert aratott Ocho Macho koncertnek. A zenekar annyira megszerette a települést tavaly, hogy idén is eljönnek hozzánk és egy fergeteges bulit csapnak velünk. A koncert után pedig diszkóban lehet folytatni a táncot és szórakozást DJ Tapasszal, Golyóval és DJ Kokóval.

VASÁRNAP


Vasárnap a gyerekeké a főszerep. Reggel fél 9-kor mindenkit szeretettel várnak a helyi pedagógusok, szülők és Zsóka egy izgalmas akadályversenyre a településen található kutak, források és patakok mentén amely a Mosókúttól indul. Minden részvevő apró kis ajándékot kap és biztosan egy csodás élményben lesz mindenkinek része.
Mire a kis csipet-csapat visszatér a túrából, már várni fogja a gyereket egy ugrálóvár, egy trambulin és lesz egy izgalmas meglepetés is!

Játszóház: a nap folyamán pihenésképpen Etelka nénivel lehet gipsz figurákat festeni, Kati nénivel origamizni és meglepetés játszóházat tart Szafi.

Vasárnap 11 órakor a római-katolikus templomban mise lesz, melyet a Hősők Napja Ünnepség követ a Dörögdi Népdalkör fellépésével és Gombai Feri szavalatával.

Fél 1-kor mindenkit szeretettel várunk a nyugdíjas klub udvarára egy piknikre. A babgulyást Mohos Jóska főzi nekünk és kemencében sült kenyeret kínálunk hozzá.

A felnőttek benevezhetnek egy kugli versenyre a Klastrom kocsma udvarán 14 órától, melyet Böröczki Imre bácsi emlékére szervezünk és Kulcsár Pista bácsi vezeti.

ZÁRÁS

A játszóházak és az ezévi rendezvény délután 17 órakor zárja kapuit.