Betöltés...
 

I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön

2013. április 27.-én kerül megrendezésre az I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön. Az érdeklődőket és az ország számos pontjáról érkező vendégeket délelőtt 10 órától sokszínű program várja a település központjában: az Ősök Házában, Srámli kertben és a Fő téren.

Gyapjú fesztivál

Apartman Csigaház

A világos megnyerő tetőtéri lakás kellemese légkört biztosít.

Önálló bejárattal a hozzátartozó nagy oromterasszal, ahonnan a Balaton Felvidék dombjaira szép kilátás nyílik.

A barátságosan és modernül berendezett 80 m²-es lakás, a tető ferde síkja dacára sok helyet biztosít.

Magányosan utazók, sportolók, természet iránt érdeklődők, vagy csak nyugalmat kereső személyek, lehetnek aktívak, vagy eltölthetik a napot pihenve a teraszon.

Lőke Kúria Vendégház

Kúriánk Taliándörögd központjában, egy holdas telken található. A 18 század második felében – 19. Század elején emelt egykori Lőke-kúria és gazdasági épülete 2006-ban, tekintettel építészeti és iparművészeti értékeire, műemléki védettséget kapott. Az 1945 után elhanyagolt, részben átalakított épületeket anyagi lehetőségeink szerint fokozatosan állítjuk helyre. Jelenleg leginkább turistacsoportok, osztálykirándulások, nyári táborok, baráti társaságok számára ajánljuk ódon hangulatú, egyszerű, tiszta szobáinkat.

P1020736 (Small).JPG P1020730 (Small).JPG

A Dörögdi kézimunka szakkör első munkái

Immáron egy hónapja alakult meg a kézimunka szakkör és a lelkes csapat eddig minden héten pénteken összejött a Művelődési Házban tanulni és tanítani.

Büszkén tesszük közhírré az első munkákat, melyek a közelgő húsvét ünnepére készültek.A fotók mind Annus néni munkái, aki talán a hosszú éveken át készült terítőre a legbüszkébb.

A szakkör találkozók a tavasz és a mezőgazdasági munkák beköszöntével egyre csökkennek majd, de reméljük, hogy ez a kezdeményezés sokáig fennmarad és lehetőséget nyújt megosztani egymással a különböző kézimunka technikákat illetve fortélyokat és egy igazi közösség összetartó erő is lesz majd a faluban.

További sok sikert kívánunk!