Betöltés...
 

Események

I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön

2013. április 27.-én kerül megrendezésre az I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön. Az érdeklődőket és az ország számos pontjáról érkező vendégeket délelőtt 10 órától sokszínű program várja a település központjában: az Ősök Házában, Srámli kertben és a Fő téren.

Gyapjú fesztivál

Művészetek Völgye Programajánló TALIÁNDÖRÖGD

E hét pénteken, azaz július 27.-én elkezdődik az idei Művészetek Völgye és augusztus 5.-ik újra megtellik Kapolcs és Taliándörögd fiatalokkal, idősekkel és családokkal.

Kocsor ház program Stand-up Brigád program

A Stand-up Brigád programsorozatról:

Humoristák a Művészetek Völgyében


Nem maradnak humor nélkül a völgylakók, az idei Művészetek Völgye alatt ugyanis a budapesti Stand Up Brigád humorista csapata szállja meg Taliándörögdön a Klastrom Kocsmát és a Kocsor ház Pajtáját.
A Stand Up Brigád ismert humoristái és feltörekvő humortitánjai előre megfontoltan, aljas szándéktól vezérelve, minden este támadást indítsanak a völgylakók rekeszizmai ellen.
A stand up comedy és kabaré esteken fellépnek többek között olyan közkedvelt arcok, mint például Beleznay Endre, Magyar Attila, Ihos József, a Bumerángból ismert Rokker Zsolti, a Class FM zenés humoristája Polgár Peti, a Showder Klub műsorainak parodistája Somogyi András, Ürmös Zsolt és Kövesdi Miklós Gábor, a Fábry show írói, valamint a TV2 Frizbijéből, a Rádiókabaréból ismert Szép Bence.
A humoristák ingyen, nem a hivatalos program részeként lépnek fel a taliándörögdi helyszíneken, hogy ezzel is segítsék a nehéz anyagi helyzetben lévő fesztivált.
(Úgy gondoltuk, erről nem írnánk többet a sajtóanyagban, de akit érdekel, a www.pathalia.hu weboldalon lehet olvasni az okait.)
A Stand Up Brigád fellépéseiről Művészetek Völgye alatt folyamatosan tudósít a Humorista Blog (humorista.blog.hu).
A fellépések helyszíne: a taliándörögdi Klastrom Kocsma és Kocsor Ház Pajta

Farsangi mulatság Taliándörögdön

A közösségi házban február 19.-én került megrendezésre a farsangi mulatság. A műsorban felléptek a szomszédos településről, Öcsről, a tollfosztó és asszonyok és polgármester úr is, aki vicceivel, na és borával is kedveskedett. Az öcsi dalok és mókás történetek után lépett fel a Dörögdi Népdalkör apraja és nagyja, nagyon nagy sikert aratva.

Idősek Napja Taliándörögdön 2010. november

"Elszaladtak az évek felettünk,
Csendes szívvel nyugdíjasok lettünk.
Felneveltünk gyermeket, családot,
Nyugdíjasként éljük a világot.

Nyugdíjasnak nincsen semmi vágya,
Csak, hogy boldog legyen a családja.
Szeretetben, békességben éljen,
Gyerekeik és unokiák körében."

2010. november 6-án megrendezésre került az Idősek Napja Taliándörögdön. A Közösségi Házban 69 nyugdíjas, számos vendég és fellépő vett részt a jeles eseményen, ahol az idősekre emlékeztünk, őket köszöntöttük.

A polgármesteri beszéd után a tapolca-Diszeli népdalkör dalai szórakoztatták a közönséget, majd dörögdi ifjak mondták el az időseket köszöntő verseiket. A programot a dörögdi népdalkör fellépése zárta.
A vacsorát a Klastrom kocsmában főzte Mohos Jóska és dolgozói kollektívája, majd az ételeket az újonnan megválasztott képviselő testület tagjai - Kajdi István polgármester, Mohos József alpolgármester, Szőke András, Kocsis Zsóka és Berki Sándor - szolgálták fel.