Betöltés...
 

A faluTaliándörögd a Dörögdi-medence nyugati szélén a Dél-Bakony lábánál fekszik. Zsákközség. A települést a Veszprém-Tapolca főközlekedési úton Kapolcs község felöl lehet megközeliteni. Vasútállomása nincs.

Tartalomjegyzék:

MartonHáz.jpg
Nyíres kút
Nyíres kút
Bogyók a kerekfenyvesnél.jpg


Itt megjelennek a Dörögdi Hírmondó - hírek a Faluból, a Falutévé és a Falurádió hírei is, összegyűjtve a kezdőoldalon. Egyszerre három hír látszik itt, ha a teljes archívum érdekel, kattints ide.


További cikkeket és videókat a Falutévé menüpontban találnak
I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön

2013. április 27.-én kerül megrendezésre az I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön. Az érdeklődőket és az ország számos pontjáról érkező vendégeket délelőtt 10 órától sokszínű program várja a település központjában: az Ősök Házában, Srámli kertben és a Fő téren.

Gyapjú fesztivál

Apartman Csigaház

A világos megnyerő tetőtéri lakás kellemese légkört biztosít.

Önálló bejárattal a hozzátartozó nagy oromterasszal, ahonnan a Balaton Felvidék dombjaira szép kilátás nyílik.

A barátságosan és modernül berendezett 80 m²-es lakás, a tető ferde síkja dacára sok helyet biztosít.

Magányosan utazók, sportolók, természet iránt érdeklődők, vagy csak nyugalmat kereső személyek, lehetnek aktívak, vagy eltölthetik a napot pihenve a teraszon.

Lőke Kúria Vendégház

Kúriánk Taliándörögd központjában, egy holdas telken található. A 18 század második felében – 19. Század elején emelt egykori Lőke-kúria és gazdasági épülete 2006-ban, tekintettel építészeti és iparművészeti értékeire, műemléki védettséget kapott. Az 1945 után elhanyagolt, részben átalakított épületeket anyagi lehetőségeink szerint fokozatosan állítjuk helyre. Jelenleg leginkább turistacsoportok, osztálykirándulások, nyári táborok, baráti társaságok számára ajánljuk ódon hangulatú, egyszerű, tiszta szobáinkat.

P1020736 (Small).JPG P1020730 (Small).JPG


További cikkeket és videókat a Falutévé menüpontban találnak