Betöltés...
 

I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön

2013. április 27.-én kerül megrendezésre az I. Magyar Gyapjú Fesztivál Taliándörögdön. Az érdeklődőket és az ország számos pontjáról érkező vendégeket délelőtt 10 órától sokszínű program várja a település központjában: az Ősök Házában, Srámli kertben és a Fő téren.

Gyapjú fesztivál

A Dörögdi kézimunka szakkör első munkái

Immáron egy hónapja alakult meg a kézimunka szakkör és a lelkes csapat eddig minden héten pénteken összejött a Művelődési Házban tanulni és tanítani.

Büszkén tesszük közhírré az első munkákat, melyek a közelgő húsvét ünnepére készültek.A fotók mind Annus néni munkái, aki talán a hosszú éveken át készült terítőre a legbüszkébb.

A szakkör találkozók a tavasz és a mezőgazdasági munkák beköszöntével egyre csökkennek majd, de reméljük, hogy ez a kezdeményezés sokáig fennmarad és lehetőséget nyújt megosztani egymással a különböző kézimunka technikákat illetve fortélyokat és egy igazi közösség összetartó erő is lesz majd a faluban.

További sok sikert kívánunk!

Megalakult a Dörögdi Kézimunka Szakkör

Sok-sok egyeztetés és ötletelés után 2013. január 25.-én hivatalosan is megalakult a Dörögdi Kézimunka Szakkör. Néhányan már hetek óta szervezik és tervezik, hogyan is lehetne összefogni az asszonyokat és a lányokat, hogy néha napján összejöjjünk és együtt alkossunk és tanuljunk egymástól.

Művészetek Völgye Programajánló TALIÁNDÖRÖGD

E hét pénteken, azaz július 27.-én elkezdődik az idei Művészetek Völgye és augusztus 5.-ik újra megtellik Kapolcs és Taliándörögd fiatalokkal, idősekkel és családokkal.

Kocsor ház program Stand-up Brigád program

A Stand-up Brigád programsorozatról:

Humoristák a Művészetek Völgyében


Nem maradnak humor nélkül a völgylakók, az idei Művészetek Völgye alatt ugyanis a budapesti Stand Up Brigád humorista csapata szállja meg Taliándörögdön a Klastrom Kocsmát és a Kocsor ház Pajtáját.
A Stand Up Brigád ismert humoristái és feltörekvő humortitánjai előre megfontoltan, aljas szándéktól vezérelve, minden este támadást indítsanak a völgylakók rekeszizmai ellen.
A stand up comedy és kabaré esteken fellépnek többek között olyan közkedvelt arcok, mint például Beleznay Endre, Magyar Attila, Ihos József, a Bumerángból ismert Rokker Zsolti, a Class FM zenés humoristája Polgár Peti, a Showder Klub műsorainak parodistája Somogyi András, Ürmös Zsolt és Kövesdi Miklós Gábor, a Fábry show írói, valamint a TV2 Frizbijéből, a Rádiókabaréból ismert Szép Bence.
A humoristák ingyen, nem a hivatalos program részeként lépnek fel a taliándörögdi helyszíneken, hogy ezzel is segítsék a nehéz anyagi helyzetben lévő fesztivált.
(Úgy gondoltuk, erről nem írnánk többet a sajtóanyagban, de akit érdekel, a www.pathalia.hu weboldalon lehet olvasni az okait.)
A Stand Up Brigád fellépéseiről Művészetek Völgye alatt folyamatosan tudósít a Humorista Blog (humorista.blog.hu).
A fellépések helyszíne: a taliándörögdi Klastrom Kocsma és Kocsor Ház Pajta