Betöltés...
 

A Dörögdi kézimunka szakkör első munkái

Immáron egy hónapja alakult meg a kézimunka szakkör és a lelkes csapat eddig minden héten pénteken összejött a Művelődési Házban tanulni és tanítani.

Büszkén tesszük közhírré az első munkákat, melyek a közelgő húsvét ünnepére készültek.A fotók mind Annus néni munkái, aki talán a hosszú éveken át készült terítőre a legbüszkébb.

A szakkör találkozók a tavasz és a mezőgazdasági munkák beköszöntével egyre csökkennek majd, de reméljük, hogy ez a kezdeményezés sokáig fennmarad és lehetőséget nyújt megosztani egymással a különböző kézimunka technikákat illetve fortélyokat és egy igazi közösség összetartó erő is lesz majd a faluban.

További sok sikert kívánunk!

Megalakult a Dörögdi Kézimunka Szakkör

Sok-sok egyeztetés és ötletelés után 2013. január 25.-én hivatalosan is megalakult a Dörögdi Kézimunka Szakkör. Néhányan már hetek óta szervezik és tervezik, hogyan is lehetne összefogni az asszonyokat és a lányokat, hogy néha napján összejöjjünk és együtt alkossunk és tanuljunk egymástól.

Egy nap Taliándörögdön - Településünkön forgatott az ATV Hazai Turizmus című műsora

Taliándörögdön vendégül láttuk az ATV Hazai Turizmus című műsorának stábját 2011 márciusában. A stáb egy teljes napot töltött a faluban, ahol a Klastromnál, a Római-Katolikus plébánián, a Baksában és a település utcáin forgattak, kísérletet téve arra, hogy a TV nézőknek lehetősége nyíljon megismerni a település értékeit, hagyományait és hangulatát.

Nagycsaládosok szilveszteri mulatsága

Településünkön már 13 éve működik sikeresen az Árvácska Nagycsaládos Egyesület. Igyekszünk programokat szervezni, ahol a családok együtt tölthetik a szabad idejüket.
Utolsó nagy zártkörű rendezvényünk szilveszterkor volt a Közösségi Házban 85 fő részvételével. Megtisztelt bennünket polgármester úr és felesége de a szomszédos falukból is jöttek családok, akik úgy döntöttek, hogy velünk töltik az év utolsó napját. A helyi fiatalok vidám kán-kán táncot adtak elő fergeteges sikerrel, a nyugdíjas klub tagjai pedig ötletes jelmezükkel színesítették az estét. Köszönet nekik érte!


A helyi fiatalok kán-kán bemutatója

A program során volt még süti verseny és tombola értékes nyereményekkel. Éjfélkor pezsgővel és virslivel zártuk a 2010-es esztendőt és persze külön elismerés jár zenészünknek is, aki hajnalig húzta a talpalávalót.
Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki segített és támogatott minket egész évben és reméljük, hogy az eljövendő esztendő is hasonló összetartással és sok jó programmal telik.

Eredményekben gazdag és boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Lázárné Paksi Etelka

A lótartás rejtélyei, fortélyai - ahogyan két dörögdi szakértő látja a helyzetet

Szombaton a Klastrom kocsmában találkoztunk Janival és Mikivel, akikkel a lótartásról beszélgettünk és sok hasznos és érdekes információt megtudtunk arról, hogy milyen típusú lovakkal foglalkoznak, hogyan kell elnyeríteni azt, hogy "Jó reggelt!", mitől ijednek meg a lovak és miért fontos, hogy folyamatosan beszélgessünk velük.

Művészetek Völgye 2010 Taliándörögd első nap.


Szőke András tárlatvezetést tartott a plébániai kőtárban. András elmesélte a kövek történetét. A tárlatvezetés a 10 nap folyamán minden nap lesz különböző helyszíneken.


A Katolikus templomban Pesovár Anna és Tisza Sándor az Észak-amerikai őslakókról fogatott filmeket vetítettek . Az első napon Kyle-ról a 2009-es Dörögdi Fesztiválon készült videófelvételeket mutatták be.